8 Şubat 2013 Cuma

CORSERVE

Tony Sullivan tarafından kurulmuş olan Corserve, başlangıçta ikinci el makine alıp-satmak ve bakım onarım yaparken; kendi ürünlerini geliştirmeye başlamış. Hedef müşterileri, İngiltere ve Amerika’daki atölyeler olan Corserve; mevcut başka marka makinelerin daha verimli çalışması için üniteler (besleme, stacker) yaptığı gibi; atölyenin verimli ve esnek çalışabilmesi için bazı çok ilginç makinelerde geliştirmiş. Aşağıya koymadığım, çok sayıda videosu Youtube’dan izlenebilir.

Özel kesim stackeri (Cascade batcher)
linkinden prototip halinin videosu seyredebilinen stackerda, pizza kutuları birbirinden kayışlar vasıtası ile ayrılarak; düzgün şekilde çıkarılıyor.

XtracuT
XtracuT, Corserve’nin geliştirdiği bir rotary kesim makinesidir. Makinenin en ayırt edici özelliği, kesilen kırpıntının elektrostatik olarak ayıklanmasıdır. Bilinen sarsmalı-üflemeli ayıklama sistemleri yerine; kırpıntının hemen aşağıya düşmesi temin edilmiş.  Aşağıdaki videoda Xtracut’ı mobil stackeri ile birlikte izlemek mümkündür. Bu arada mobil stacker, levha işleyen atölyeler için oldukça güzel bir çözüm.

Xtracut’da abox yapma durumu için geliştirilen aparatlar ile ayar şeklini aşağıdaki linkten izlemek mümkündür.

Makinenin verimli çalışması, yine Corserve’nin iyileştirdiği lead-edge fedinge çok bağlı görünüyor. Corserve, bu sayede özel kesimdeki kenar paylarını kaldırdığını ve kesimdeki toleransın +/- 0,5 mm olduğunu iddia ediyor.

Bu kadar faydalı makineleri geliştiren, Tony Sullivan, 2009 yılında kendi kullandığı helikopterin acil iniş sırasında düşmesi sonucu vefat etmiştir. Sektörümüz için acı bir kayıp-Allah rahmet eylesin.

Corserve’nin devam edip-etmediğine ilişkin bir bilgiye ulaşamadım. Bilen varsa, lütfen bana da bildirsin. Bu makineler, halen üretiliyor ise, levha işleyen atölyelere şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca, yerli makine üreticilerimize de, herkesin bildiği makineler yerine biraz daha özelliği olan makinelere yönelmelerini tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder