16 Mart 2013 Cumartesi

Çok farklı bir atölye, PACKNERS

Omüd’ün ilk genel sekreteri, rahmetli Sadun İllez ile sohbetlerimizde, bana parası olsa, oluklu değil levha işleyen atölye kuracağını söylerdi. Atölyenin, ülkemizdeki örneklerden hiç birine benzemeyeceğini, çevre düzenlemesinden-konveyör hatlarına dek özel olacağını anlatır idi. Aşağıda, tanıtmaya çalıştığımı, Packners tam Sadun beyin hayali idi. Ancak sahipleri, yalnız atölyeyi kurmakla kalmamışlar,  bir vizyon ortaya koymuşlar.

İlk lokasyonları Hollanda’da olan Bannink Packaging, “madem ki yarı mamulü Prowell’den alıyoruz (http://www.progroup.ag/en/prowell),  öyleyse yakınında olalım” şeklinde düşünerek; Prowell’in Shüttorf fabrikasının hemen yanında Packners adı ile yatırım yapmışlar. O kadar yakınına gitmişler ki, (aşağıdaki linkteki son resimde görüldüğü gibi) levhalar iki fabrika arasındaki köprüden taşınıyor.


30 kişinin çalıştığı fabrikada biri rotary kesim olmak üzere toplamda yalnızca 3 kutu makinesi var. Ve kapasitelerinin yıllık  120 milyon m2 olduğu ifade ediliyor.  Fabrika alanı, ülkemizdeki ortalama bir oluklu fabrikasından daha geniş ve 15.000 m2 kapalı alanları mevcut. Rakiplerinden farklı olarak, 15.000 palet kapasiteli yüksek raflı stoklama sistemi ile full konveyör sistemlerine sahipler. Anladığım kadarı ile otomasyon öyle ileri boyutta ki, makinelere besleme yapan transfer arabaları otomatik (yani insansız) çalışıyor.

Yarıçapı 300 km olan bir dairenin içindeki, büyük miktarlar da kullanımı olan müşterilere hizmet veren Packners, öğleden önce verilen siparişleri 48 saat içinde teslim ettiğini söylüyor.

Doğrudan bir web sayfasını bulamadığım Packners hakkında daha fazla bilgi yukarıdaki linkten öğrenilebilinir.

Ortalama bir atölyeye göre Packners’in farklılıkları şu şekilde özetlenebilir:
  • Yüksek verimlilik. Kapasitenin yarısını kullanıyorlar diye kabul edersek; kişi başına 2 milyon m2/yıl (=1000 ton/yıl)  üretim demektir. Fefco’ya göre Avrupa’da en verimli üretim İtalya’dadır ve 1,1 milyon m2’dir.
  • Maksimum otomasyon. Akıllı arabalar ve bilgisayarın etkili kullanımı. Konveyör sistemlerini Dücker’den almışlar ki, en pahalı  konveyör üreticilerinden biridir.
  • Odaklanma. Yalnızca büyük miktarlarda alım yapan müşterilere, 300 km mesafeye dek odaklanma.
  • Levha tedarikçisine komşu olma. Müşterilere çok yakın olamadığıma göre, oluklu fabrikasına yakın olayım anlayışı. 30 bin ton kadar levha alan bir atölye, bizde olsa çoktan oluklu kurmuş ve batmış olurdu.
  • 15.000 paletlik raflı stok alanı. Nispeten az veya çok  adetli siparişleri, birleştirerek üretme imkanı, verimlilik demektir. Ayrıca servis garantisi demektir.

1 yorum:

  1. Bu tesisi gördüm İsa Bey. raf sistemi ile beraber gelen levhalar adresleniyor. işletme içinde hiç levha/palet vs. yok. ürünler tek işlemde bitiriliyor. RDC makinelerinde kırma, ters çevirme, palet istifleme gibi tüm otomasyon yapılmış. Bu şekilde yüksek otomasyon elbette sıfır hata mottosuna katkı sağlıyor. Ürün akışı en kısa şekilde tasarlandığı için tedarik süreleri rahatlıkla düşürülebiliyor ve en önemlisi süreçte verimsizliğe neden olabilecek herşey görülebiliyor.
    Bence Türk oluklu mukavva sektöründe en önemli sıkıntı otomasyon eksikliği. Sektör yapısı gereği sürekli tekrar eden işlerden oluşuyor ve insan biyoritmi tekrar eden işlerden birinci saat ile son saatte aynı performansı göstermiyor. Bu durum hataların temel nedeni. ayrıca taşıma işleri için inanılmaz zaman ve kaynak israfı var.

    Saygılarımla
    Ahmet Tüfekçi

    YanıtlaSil